GEVORDERDEN

FOTOGRAFIE EN VERBEELDEN

Je wilt foto’s je eigen inhoud, betekenis en vormgeven en je beschikt over voldoende basiskennis en hebt enige ervaring met een digitale camera, dan is de Vervolgcursus “Fotografie en Verbeelden” misschien iets voor jou!

 

Doel van de cursus “Fotografie en Verbeelden” is dat je gaat ontdekken wat de creatieve mogelijkheden zijn van je camera en wat jouw manier van fotograferen is. De basiskennis, die je hebt zal worden uitgebreid. Er zal een verdieping plaatsvinden van de al opgedane kennis en begrippen. De cursus schenkt aandacht aan techniek die je helpt je om stappen te maken in de fotografie. Maar de nadruk ligt vooral op het leren kijken en verbeelden. In plaats van foto’s ga je beelden maken.

Door middel van diverse leuke fotografische opdrachten ontdek je waar jouw interesses en passie liggen. Wij verkennen een aantal thema’s zoals Portretfotografie, Straatfotografie, Landschapsfotografie en Reisfotografie. Zo kunnen wij bijvoorbeeld aan de slag met: een fotoreportage, verschillende soorten licht op locatie, in een studio, het gebruik van een flitser, avond-/nachtfotografie, kleuren of juist zwart-witfotografie. Maar ook fotobewerking, workflow, of onderwerpen die je zelf inbrengt kunnen we behandelen.

Theorie en praktijk zullen elkaar in de lessen afwisselen en aanvullen. Tussendoor kun je thuis werken aan opdrachten die je in de les ontvangt. De foto’s die je thuis maakt worden in de les besproken. Dat doen we bij voorkeur aan de hand van prints en in groepsverband. Je leert daardoor niet alleen van de docent maar ook van elkaar. Een goede sfeer tijdens de lessen is daarom net zo belangrijk als de resultaten die we willen bereiken.

De cursus vindt plaats op donderdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur. De cursus bestaat uit acht lessen van twee uur. De lessen vinden om de twee weken plaats.

Eerstvolgende datums:

In verband met mijn revalidatie zijn er op dit moment geen data gepland. Houdt deze pagina en facebook in de gaten!

Bij voldoende belangstelling zullen we tijdens de cursus gezamenlijk een fototentoonstelling bezoeken of ergens gaan fotograferen.


Kosten:

De kosten bedragen € 160,= per persoon voor acht lessen.

Wat kun je en doe je tijdens en na de cursus?
Na afloop van de cursus ken je de betekenis en inhoud van fotografische termen zoals ISO-waarden, diafragma, sluitertijd, brandpuntsafstand en witbalans. Daarnaast ontwikkel je inzicht en bewustzijn over wat een goede foto is. Van de gemaakte foto’s zullen we een “Best of” presentatie maken.

Inschrijven:
Inschrijven kan door het contactformulier in te vullen en is definitief na betaling van het cursusgeld (NL94 INGB 0688 5422 55). Vanaf vier aanmeldingen gaat de cursus door en het maximum aantal deelnemers is zes.

Benodigdheden en voorkennis:

  • Je hebt een beginnerscursus gevolgd of je bent bekend met begrippen zoals ISO-waarden, diafragma, sluitertijd, brandpuntsafstand en witbalans en je beheerst deze in de praktijk.
  • Je beschikt over een spiegelreflexcamera of een systeem- of compact camera waarbij je de functies ISO-waarden, diafragma, sluitertijd handmatig kunt instellen.
  • Eventueel een statief en/of flitser.

Locatie:
Het atelier van Photocase bevindt zich in DOOR aan de Spuiboulevard 220, 3311 GR in Dordrecht.

Download

Beginner
INSCHRIJVEN OF VRAGEN?