GEVORDERDEN

FOTOGRAFIE EN VERBEELDEN

Je wilt foto’s je eigen inhoud, betekenis en vormgeven en je beschikt over voldoende basiskennis en hebt enige ervaring met een digitale camera, dan is de cursus “Fotografie en Verbeelden” misschien iets voor jou!

Doel van de cursus “Fotografie en Verbeelden” is dat je gaat ontdekken wat de creatieve mogelijkheden zijn van je camera en wat jouw manier van fotograferen is. De basiskennis, die je hebt zal worden uitgebreid. Er zal een verdieping plaatsvinden van de al opgedane kennis en begrippen. De cursus schenkt aandacht aan techniek die je helpt je om stappen te maken in de fotografie. Maar de nadruk ligt vooral op het leren kijken en verbeelden. In plaats van foto’s ga je beelden maken.

Door middel van diverse leuke fotografische opdrachten ontdek je waar jouw interesses en passie liggen. Wij verkennen een aantal thema’s zoals Portretfotografie, Straatfotografie, Landschapsfotografie en Reisfotografie. Zo kunnen wij bijvoorbeeld aan de slag met: een fotoreportage, verschillende soorten licht op locatie, in een studio, het gebruik van een flitser, avond-/nachtfotografie, kleuren of juist zwart-witfotografie. Maar ook fotobewerking, workflow, of onderwerpen die je zelf inbrengt kunnen we behandelen.

Theorie en praktijk zullen elkaar in de lessen afwisselen en aanvullen. Tussendoor kun je thuis werken aan leuke opdrachten die je in de les ontvangt. De foto’s die je thuis maakt worden in de volgende les besproken. Dat doen we bij voorkeur aan de hand van prints en in groepsverband. Je leert daardoor niet alleen van de docent maar ook van elkaar. Een goede sfeer tijdens de lessen is daarom net zo belangrijk als de resultaten die we willen bereiken.

De cursus vindt plaats op donderdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur. De cursus bestaat uit acht lessen van twee uur. De lessen vinden om de twee weken plaats. De eerstvolgende datums zijn:

Data:  9 en 22 januari, 6 en 20 februari, 5 en 19 maart, 2 en 16 april.

Locatie: Het atelier van Photocase bevindt zich in DOOR aan de Spuiboulevard 220, 3311 GR in Dordrecht.

De kosten bedragen € 120,= per persoon. Het maximum aantal deelnemers is zes. Vanaf vier aanmeldingen gaat de cursus door.

Benodigdheden en voorkennis:

–     Je hebt een beginnerscursus gevolgd of je bent bekend met begrippen zoals ISO-waarden, diafragma, sluitertijd, brandpuntsafstand en witbalans en je beheerst deze in de praktijk.

–     Je beschikt over een camera waarbij je de functies ISO-waarden, diafragma, sluitertijd handmatig kunt instellen.

–     Eventueel een statief en/of reportageflitser.

Aanmelden kan via Kees@photocase.nl

Definitieve inschrijving vindt plaats na ontvangst van je betaling op NL94 INGB 0688 5422 55

Is er nog iets niet duidelijk of komen andere dagen of data je beter uit? Voor vragen en/of maatwerk kun je contact opnemen met Kees Dijkman. Kees@photocase.nl

Wijzigingen voorbehouden.

Download

Beginner
INSCHRIJVEN OF VRAGEN?