VRIJ WERK

Rust duidelijkheid en ruimte versus Chaos en verassing creativiteit..

In deze tijd van media-overkill, snelheid en vluchtigheid wil ik  foto’s maken, die rust uitstralen en verdiepen. Die je even doen stilstaan in verwondering om jezelf vragen te stellen.

Een foto moet je van een afstand al pakken en je uitnodigen om dichterbij te kijken. De details moeten je vervolgens blijven boeien. 

Documenteren.

Foto’s die documenteren en een verhaal vertellen hebben mijn voorkeur. Vaak is dat een verdiepend achtergrond verhaal. Daarbij wil ik mensen verrassen en verbazen. Ik ben tevreden als mensen zeggen: Dit was er altijd en overal, maar zó had ik het nog niet bekeken.

Fantasie en werkelijkheid.

Veel mensen gaan er van uit dat fotografie de werkelijkheid weergeeft, maar door de opname en latere fotobewerking kun je ook je fantasie verbeelden in een foto. Dat is wat fotografie ook kunst maakt. Zelf vind ik het een uitdaging om in mijn fotografie de werkelijkheid trouw te blijven, maar toch zo te abstraheren dat de kijker zich verwondert en vervolgens zegt: “Hé zo kun je het ook bekijken!” Daarnaast wil ik ook een troostrijke beleving van schoonheid bereiken. Ik ben blij als mensen over mijn foto’s zeggen: “Goed gezien, mooie foto!”