OVER KEES en fotografie

De foto- en beeldtechniek is in de loop der jaren verandert, maar ze moet altijd in dienst van het beeld en de verbeelding staan.

Als puber ben Ik begonnen met fotografie. Ik volgde in mijn woonplaats Voorschoten een hobbycursus bij het creatief centrum. De docent leerde mij toen vooral goed kijken en niet te veel aan fototechniek of fotowetten te denken.

Mijn foto’s kenmerken zich door een duidelijke structuur van lijnen en vlakken. Een heldere compositie en rust vind ik belangrijk.

Tijdens mijn studie Landschapsarchitectuur in Wageningen en later voor mijn werk in Rotterdam heb ik daarna ook veel gefotografeerd. Ik maakte ik landschapsfoto’s in de haven, maar ook van steden, dorpen en straten. Het zijn allemaal door mensen gemaakte plekken. Dat vind ik nog steeds boeiend en belangrijk. Steeds ben ik met mijn camera op zoek om de omgeving en mijzelf te leren kennen. Mijn behoefte aan ordening is groot.

Toegepaste fotografie en Beeldcommunicatie

Tijdens een expositie van fotoclubs merkte een NRC-recensent op dat ik meer moest gaan doen met mijn fotografie. Dat gaf mij het zetje om op vierenvijftigjarige leeftijd naar de Fotovakschool te gaan. Daar heb ik de opleiding Toegepaste fotografie en Beeldcommunicatie gevolgd. Die heb ik in 2012 afgerond. De opleiding aan de fotovalschool was breed van opzet. Maar vooral de mens en zijn plek bleven mij boeien. Tijdens mijn stage bij de Gemeente Dordrecht heb ik portretten gemaakt van mensen uit de Vogelbuurt. Deze zijn een jaar lang buiten geëxposeerd op het Vogelplein en in de Adelaarstraat. Door goed naar schilderkunst te kijken doe ik inspiratie op en leer ik veel over onderwerpen, compositie, kleur en manieren van kijken. 

Photocase Spuiboulevard 220

Photocase is sinds 2011 mijn eenmansonderneming die zowel autonoom als in opdracht is. Daarnaast geef ik ook cursussen, workshops en verzorg ik events. Ik heb een atelier en een fotostudio bij Stichting DOOR aan de Spuiboulevard 220. Je bent welkom om te komen kijken! Maak daarvoor s.v.p. een afspraak via de contactpagina.

MEDIA:

 
Downloads:
 
 
Meer weten?